Tijs Laagland
Graag wil ik mezelf even voorstellen. Ik ben Tijs Laagland (1990) en mag sinds januari 2023 mij officieel collega/medewerker noemen van Hattrick Zorg. Na het volgen van een aantal studies (in de economische sector) ben ik in 2016 begonnen met de opleiding ‘Sociaal Pedagogisch Hulpverlener’, nu beter bekend als Social Work aan de hogeschool van Amsterdam. Tijdens mijn opleiding heb ik werkervaring op gedaan bij het ‘Leger Des Heils’. Waar ik mocht samenwerken met kwetsbare jongeren (16-30 jaar) die in een beschermde woonomgeving woonde, waar zij ondersteuning krijgen op verschillende leefgebieden en zo hun plekje in de maatschappij proberen (terug) te vinden. Hier werkte ik als persoonlijk begeleider en later als trajectbegeleider samen met de jongeren en ketenpartners.
In het begeleiden staat voor mij het creëren van vertrouwensband en veiligheidsgevoel centraal. Om vervolgens samen te onderzoeken welke doelen en wensen er zijn. Die daarna door persoonlijke krachten en kwaliteiten van de cliënt behaald kunnen worden. Veelal realiseren sommige cliënten zich niet welke groeipotentie zij nog in zich hebben. Deze groei samen ontdekken en ontplooien is iets waar ik energie van krijg.
Hattrick Zorg heeft hierin naar mijn mening dezelfde visie en normen en waarden als het gaat om zorg(en) voor doelgroepen die soms met een beetje ondersteuning zich verder kunnen ontwikkelen. Elke stap (groot of klein) zie ik als een succes en om daar een bijdragen aan te mogen leveren is iets waar ik gelukkig van wordt.
Toen de kans zich voor deed om bij Hattrick Zorg te komen werken, viel mij wens op werkgebied en privégebied samen. Ik hou namelijk van sporten en buiten zijn. Als dit ook nog gecombineerd kan worden dan ben ik (bijna) overal voor in.
Zelf sport ik geregeld en hou ik me veel bezig met voetballen, tennissen en padelen. Maar zoals gezegd zijn er veel meer sporten die ik ook leuk vind. Daarnaast hou ik van de gezelligheid die veelal samen komt bij het sporten. Ik weet dat het goed is voor je lijf om te sporten, maar ook zeker voor de psychische/emotionele kant van ons mensen.